Plant Design And Modelling Excellence Centre

KKTM Kemaman, Terengganu

Tentang PDMEC

Pusat Kecemerlangan Plant Design And Modelling Excellence Centre (PDMEC) ditubuhkan di KKTM Kemaman pada tahun 2016. Fokus utama penubuhannya adalah memberi latihan kemahiran berkaitan penggunaan teknologi tinggi di dalam bidang minyak, gas dan petrokimia bagi melahirkan tenaga kerja mahir di dalam industri tersebut.

PMDEC memfokuskan kepada penyediaan latihan yang melibatkan penggunaan perisian berkaitan rekabentuk loji. Perisian yang terdapat di PDMEC adalah AVEVA PDMS, AVEVA BOCAD, Autodesk AutoCAD Plant 3D, Bentely AutoPIPE, Bently SACS dan terbaru Intergraph Smart 3D (SmartPlant 3D, SmartMarine and Smart Material Handling). Latihan PDMEC boleh dijalankan secara sepenuh masa atau separuh masa bergantung kepada permintaan oleh pensyarah KKTM Kemaman yang berpengalaman dan kompeten.


Kursus ditawarkan di PDMEC

Senarai kursus yang ditawarkan di PDMEC KKTM Kemaman adalah Software AVEVA PDMS, Software AVEVA BOCAD, Offshore & Onshore, Software Intergraph SmartPalnt 3D, Software Intergraph SmartPlant 3D, Software AutoCAD Plant 3D, Software Bentley AutoPIPE dan Software Bentley SACS.

HUBUNGI KAMI

Bahagian Kemahiran & Teknikal MARA, Tingkat 21, Ibu Pejabat MARA 21, Jalan MARA 50609 Kuala Lumpur

SSL Cert

 

 

 

 

 

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2018 BAHAGIAN KEMAHIRAN & TEKNIKAL MARA

Search